Veggisveko dag #5: Rødbetsbiffer med fetaostkrem, stekte potetbåter og spinat

(4 porsjoner)

Ingredienser:
Fetaostkrem:
– 150g fetaost
– 2 dl cr├â┬⌐me fraiche
– Smak til med pepper, salt, olivenolje, hvitløk og sitronsaft.

Rødbetsbiffer:
– 800g rødbet
– 1 gul løk
– 2 egg
– 0,5 dl potetmel eller maizena
– 1,5 tsk salt
– 2 kryddermål pepper

Potetbåter:
– 0,8 kg potet
– Olivenolje
– Salt
– Urtekrydder

– Spinat

Slik gjør du: Sett ovnen på 225 grader. Vask potetene, skjær de i båter og plasser på et stekebrett. Hell over litt olivenolje og krydre med salt/urtekrydder. Stek midt i ovnen på 20-25 minutter til potetene har fått en gyllen farge. Skrell og grovrasp rødbetene og den gule løken. Press ut så mye væske som mulig. Bland rødbet, løk, egg, potetmel, salt og pepper i en bolle. La hvile. Mos fetaosten med en gaffel og rør inn creme fraiche, bland godt. Smak til med pepper, olivenolje, salt og eventuelt hvitløk og sitron. Form rødbetsblandingen til ca 8 like store biffer og stek på middels til høy varme i ca 3-5min på hver side. Server biffene med fetaostkremen, potetbåtene og spinat.