Veggisveko dag #4: Spinatsuppe
(4 porsjoner)â €
â €
Ingredienser:â €
– 450g hakket, fryst spinat├ó┬áΓé¼
– 1 gul løk├ó┬áΓé¼
– 1 fedd hvitløk├ó┬áΓé¼
– 2 ss rapsolje/smeltet smør├ó┬áΓé¼
– 2 dl fløte├ó┬áΓé¼
– 1 dl vann├ó┬áΓé¼
– 2 terninger grønnsaksbuljong├ó┬áΓé¼
– 2 kryddermål muskat (går bra uten) ├ó┬áΓé¼
– 2 kryddermål svart pepper├ó┬áΓé¼
– Litt olivenolje├ó┬áΓé¼
– (4 kokte egg)├ó┬áΓé¼
– (brød)├ó┬áΓé¼
â €
Slik gjør du:├ó┬áΓé¼
Skrell og finhakk løk og hvitløk. Stek mykt i smør eller rapsolje i en stor kasserolle. Tilsett spinat, fløte, vann, buljong og muskat. La koke opp. Smak til med pepper og olivenolje. Server om ønskelig med 1-2 halve egg og brød til. Bruk havrefløte om du ønsker å lage suppen vegansk.