Veggisveko dag #3: Søtpotetgnocchi

(4 porsjoner)

Ingredienser:
– 500 g skrellet søtpotet
– 170 g ricotta (går bra uten)
– 2 dl revet parmesan
– Ca 4-5dl hvetemel
– 1 tsk salt
– 100 g smør
– Eventuelt fetaost, spinat og ristede solsikkefrø

Tips:
Du kan gjerne lage pastaen i forveien. Fullfør alle steg, til og med kokingen, og oppbevar gnocchien i kjøleskapet og stek den rett før den skal serveres.

Slik gjør du:
Kok søtpotetene til de er blitt helt myke og avkjøl. Mos de sammen med ricotta, parmesan og salt. Tilsett litt og litt hvetemel til du får en deig. Den kan være litt klissete i formen, men så lenge du har hvetemel på arbeidsbenken og hendene, skal det gå fint. Del opp deigen i seks deler og rull hver del til en lang strimmel. Skjær hver strimmel i gnocchi-store biter og rull en gaffel over hver bit for å få det klassiske gnocchi-utseende. Kok opp en kasserolle med vann og litt salt. Tilsett gnocchien og la koke til de flyter, da er de ferdige. Varm en stekepanne og tilsett smør. Tilsett gnocchien og stek til de har fått en gylden farge. Server med en gang. Gnocchien kan serveres i en salat med fetaost, spinat og ristede solsikkefrø, men kan også nytes på mange andre måter.