Veggisveko dag #2: Chana Masala
(1-2 porsjoner)
Ingredienser:
– 3 ss olje (kokosolje eller olivenolje)
– ├é┬╜ gul løk
– 3 fedd hvitløk, finhakket
– 1 hel chili uten frø, finhakket (tilsett mer eller mindre etter hvor spicy du ønsker. Den blir medium spicy med en hel chili)
– 1 håndfull finhakket fersk koriander
– 1 toppet ts spisskummen
– 1 toppet ts malt gurkemeie
– 1 toppet ts malt koriander
– 1ss finhakket ingefær, eventuelt 1 ts malt ingefær
– ├é┬╜ ts salt
– 1 boks hermetiserte tomater
– 1 boks hermetiserte kikerter
– 1ts garam masala (valgfritt, finnes både i paste og kryddermix), eventuelt ├é┬╜ ts kardemomme, 1/8 ts malt muskat, litt pepper, ├é┬╝ ts malt nellik.
– 1 ss sitronsaft.
Slik gjør du:
Olje, løk, hvitløk, fersk koriander, chili stekes i en panne på høy varme sammen med spisskummen, salt, gurkemeie, malt koriander og ingefær i noen minutter. Tilsett mer olje hvis det er for tørt i pannen. Tilsett deretter hermetiserte tomater og hermetiserte kikerter sammen med enten garam masala eller kryddermixen. Det er ikke krise hvis du ikke har alle disse krydderne. Tilsett eventuelt litt vann, masalaen skal ha en litt tykk, suppeaktig konsistens. La småkoke i 15-20 min. Rør av og til. Smak til med salt, sukker, chili etc. Ta av varmen og rør inn 1ss sitronsaft. Kan spises som den er, da er det nok til ├â┬⌐n person eller server med for eksempel ris eller quinoa, da er det nok til to.