Veggisveko dag #1: Kremet butternut squash-suppe

(3-4 porsjoner)

Ingredienser:
– 1 butternut squash (butternut-gresskar)
– 1 hvitløksfedd
– Salt og pepper
– Ristede kikerter
– 1 boks kikerter
– Krydder (f.eks. paprikakrydder, chiliflakes, tørket basilikum og gurkemeie)
– Kokosmelk
– Olivenolje
– Eventuelt makaroni eller en boks bønnemix

Slik gjør du:
Del butternut squashen i biter og ha i en ildfast form, sammen med et finhakket hvitløksfedd. Du trenger ikke fjerne skallet på gresskaret. Hell over litt god olivenolje, salt og pepper og bak i ovnen på 200 grader til bitene er helt myke, det tar som regel rundt 30-40 minutter avhengig av hvor store bitene er. Rens kikertene og ha i en annen ildfast form. Hell over litt olivenolje, salt og pepper. Paprikakrydder, chiliflakes, tørket basilikum og gurkemeie er også godt å ha over, ta det du har. Settes i ovnen samtidig som gresskaret og rist i ca 30-40 min. Følg med på kikertene regelmessig for de kan brenne seg fort. Ta ut formene og avkjøl kikertene (det er da de blir crispy!). Kjør gresskaret sammen med 1-2 bokser kokosmelk enten i smoothiemaskin eller mos med stavmikser. Ha i mer eller mindre kokosmelk etter hvor tykk du vil ha suppen. Du kan også kombinere suppen med makaroni, eller ha for eksempel en boks bønnemix rett i suppen.