Er du vår koordinator?

Har du en lidenskap for klimakampen og ønsker å bidra til å bevare våre hvite vintre? Protect Our Winters (POW) Norge søker nå en dedikert koordinator for å styrke sitt arbeid med å begrense klimaendringene. Bli en del av vårt voksende team og hjelp oss med å påvirke positiv forandring.

Om organisasjonen
Protect Our Winters er en ideell klima- og miljøorganisasjon som jobber for å begrense klimaendringene slik at vi fortsetter å ha hvite vintre i fremtiden. Vi engasjerer vintersportssamfunnet og samler idrettsutøvere, alpinanlegg, næringsliv og alle som er glad i vinteren, til et felleskap mot menneskapt klimaendring. Sammen jobber vi for langsiktige, systematiske og politiske endringer for å begrense klimaendringene.

Vi er en politisk uavhengig ideell organisasjon av og for friluftsmennesker som ønsker å bidra i kampen mot klimaendringene. Arbeidet vårt ledes av et styre og frivillige over hele Norge som jobber i ulike arbeidsgrupper. Vi er en god miks av studenter og folk i arbeidslivet, med ulike ferdigheter og interesseområder, slik at vi alle bidrar inn i POWs arbeid. Vi jobber med å informere og utdanne friluftsfolk og våre følgere om konsekvensene av global oppvarming og klimaendringene, og hvordan individer, næringsliv og politikere kan bidra med å redusere utslipp og ivareta miljøet. Vi bruker kampanjer, rapporter, arrangementer og foredrag som medium for å formidle vårt budskap.

Vi er del av den globale POW-organisasjon, med samarbeidspartnere spredt over hele verden. Sammen med POW Europa er vi med å bidra med påvirke lovverk og bærekraftig utvikling på et høyere nivå på tvers av landegrenser.
POW Norge vokser, og vi har behov for en koordinator som kan bistå i organisasjonens utvikling. Stillingen er i første omgang en 30% stilling i 6 måneder, med mulighet for forlengelse avhengig av finansiering. Du kan være basert hvor som helst i Norge, men vil med fordel være del av et miljø dersom du er bosatt i Oslo hvor vi har en del av våre samarbeidspartnere og frivillige. Vi har også større frivillige grupper i Bergen og Trondheim.

Stillingsbehov:
Vi søker etter en person som har tidligere erfaring med prosjektledelse og/eller selvstendig næringsvirksomhet, samt fortrinnsvis relevant arbeid med ideelle organisasjoner eller lignende. Et pluss er om du har erfaring fra finansielle søknadsprosesser. Du trenger ikke å være en ivrig friluftsentusiast, vinteridrettsutøver eller klimaekspert, men det er definitivt et pluss om du liker å være på fjellet. Det du derimot må ha er en interesse for klimakampen og et ønske om å bidra.

Du må kunne skrive og snakke norsk flytende, samt fungere godt på engelsk. Rollens arbeidsoppgaver er svært allsidige, og du vil samarbeide med POW Norge frivillige, ledergruppa og POW Europa, med støtte fra styret til POW Norge. Jobben vil innebære noe reising til arrangementer og møter. Arbeidsverktøy som telefon, datamaskin og lignende er ikke levert av POW, og må eies av deg.

Utdrag av oppgaver og ansvarsområder:
Følgende arbeidsoppgaver vil hovedsakelig bli dine oppgaver. Sammen med ledergruppen og styret vil vi ytterligere definere hva dine oppgaver vil bli:

  • Ansvarlig for oppfølging av prosjektene “Hot Planet Cool Athletes”, “POW Prat” og “Grønne Skisentre for Hvite Vintre”
  • Videreføre nåværende og skaffe nye samarbeidspartnere
  • Dialog og koordinering av våre Athletes Alliance
  • Overse utviklingen av internasjonale og nasjonale kampanjer i samarbeid med resten av POW Europa
  • Overse søknadsprosesser for finansiering til prosjekter og drift av organisasjonen
  • Bidra inn i organisering av workshops og POW Summit
  • Ytterligere oppgaver kan og vil dukke opp i løpet av ansettelsesperioden
Send CV og søknad til charlott.johansen@protectourwinters.no senest innen 05. oktober 2023. Snarlig tiltredelse.