Reparer utstyret ditt på Vinjerock

engangtilVi kaster for mye i dagens samfunn. Protect Our Winters (POW) følger Miljøvettregel nummer tre: ├óΓé¼┼ôFiks alt, alltid. På Vinjerock vil vi hjelpe deg å reparere ødelagt turutstyr, slik at du kan ha glede av det lengre.

Aldri har vi kastet mer
Historisk har økonomisk vekst og velstand blitt fulgt tett av økte avfallsmengder.
De siste ti årene har vi sett en tydelig positiv nedgang i avfall fra industrien, mens andelen husholdningsavfall stadig øker.

I 2014 kastet hver av oss 438 kilo husholdningsavfall (tall fra Statistisk Sentralbyrå). Dette er et problem fordi avfall som deponeres inneholder miljøgifter, er ødeleggende for omkringliggende økosystem, og er et forbruksregnestykke som ikke går opp i lengden. Mye av det vi kaster blir gjenvunnet, det er bra, men også energikrevende. Til syvende og sist kommer vi ikke bort fra at det er gjennom et redusert forbruk vi best mulig bevarer jorda, den perfekte lekeplassen vår.

POW tror på at det er de daglige valgene til hver enkelt av oss som er viktige, og som til sammen utgjør de store betydelige forskjellene. Vi tror at hvis vi kjøper mindre nytt, så kaster vi også mindre. Det høres enkelt ut. Kanskje er det også så enkelt?

Møt oss på Vinjerock
På Vinjerock finner du oss i POW-campen der vi, med støtte fra Gjensidige, har reparasjonsutstyr i alle farger og fasonger. Vi hjelper deg med å reparere jakka, teltet, vottene, eller riften i yndlingsbuksa di som har vært med på utallige teltovernattinger og 2000-meterstopper. Kom innom oss for en prat, få deg en kopp kaffe, og reparer utstyret ditt så det er klart for nye eventyr.

På søndag står vi ved avfallscontaineren og samler inn campingstoler, presenninger og annet utstyr som er på vei i søpla. Er det litt ødelagt, fikser vi det. Trenger du en campingstol eller tre til neste festival eller campingtur, kom innom oss før du drar. Resten tar vi med til Fretex.

En grønnere livsstil, for en hvitere vinter
Målet vårt er å engasjere til litt riktigere bruk av jordas ressurser, og håper i gjengjeld å beholde vinteren, fjellene, fjordene og viddene våre så fine som mulig, så lenge som mulig.

Vær godt forberedt med POW og Gjensidige. Ta vare på det du har, så tar vi sammen litt bedre vare på jorda, og lekeplassen vår.

Vi sees på Vinjerock!
POW & Gjensidige