Styret

Image
Brita Staal
Styreleder
Brita er til daglig senior rådgiver for offentlig og privat sektor for bærekraftsspørsmål i Oslo & København. Hun har en MSc i Development Management, og spesialkompetanse innen klima, miljø og ledelse. Brita har gjennom mange år brukt fritiden sin på organisasjonsbygging av POW på et internasjonalt plan. Ellers, og så ofte hun kan, er hun å finne ute til fjells og til sjøs, og foretrekker sidelengs forsering av både snø & vann.
Image
Mette Kvåle
Styremedlem
Mette er styrets glade bergenser, og kunnskapskilde inn til den organiserte idretten, og bidrar til styret med sin organisasjonskompetanse. Hun er til daglig Event Manager i Brettforbundet, og kjører som seg hør og bør snowboard. Mette kan også ett og annet om motivasjon og engasjementskapning, og har drevet Motivation Base Camp i ett tiår.
Image
Jan Gunnar Winther
Styremedlem
Jan Gunnar er direktør ved Senter for Hav & Arktis hos Nofima og fagdirektør ved Norsk Polarinstitutt. Han har PhD i polar hydrologi, er anerkjent som forsker og professor, og har sittet i ekspertgruppen for nordområdene nedsatt av Stoltenbergregjeringen II. Fra 2018 leder Jan Gunnar det regjeringsoppnevnte Senter for Hav og Arktis lokalisert i Framsenteret i Tromsø. Jan Gunnar er den eneste i styret som har nådd det sydlige polpunkt, og som kan si at han går tur for en grunn.
Image
Johnn Andersson
Styremedlem
Johnn Andersson er en lidenskapelig skikjører og en av grunnleggerne av Protect Our Winters i Sverige. Som styremedlem bidrar han hovedsakelig som en lenke mellom den norske og svenske organisasjonen, men bidrar også med sin kompetanse og erfaring fra år med aktivt klimaarbeid og forskning. Johnn er til daglig PhD-student innen innovasjon og bærekraft, i hvert fall når han ikke toger mot snødekte fjelltopper i de skandinaviske fjellene.
Image
Ørjan Aall
Styremedlem
Ørjan var med å grunlegge POW i Norge, har bygget organisasjonen til det den er i dag og ledet den daglige driften av POW fra 2012 til 2018. Ørjan er sivilingeniør innen Energi & Miljø, og jobber til daglig med bærekraftsspørsmål i bygg & anleggsbransjen. Ørjan er «born & raised» i sogndal, og kjører selvfølgelig helst telemark.

Ledergruppa

Brede Paulsen
Pant for Pudder-ansvarlig
Alder: 23
Hjemby: Tromsø
Bosted: Trondheim
Lokalt skifjell: Kattfjordeidet og Lyngsalpene

Student i Trondheim på tredje året, har vært hekta på topptur siden dagen jeg fikk mine brukte 70 mm breie carvingski med diamir touring bindinger i siste året av barneskolen. Tidligere leder Ørjan lurte meg med i POW i 2016 og siden har jeg jobbet med diverse prosjekter og har nå ansvaret Pant for Pudder.

Live Marie Sand Fuglum
Alder: 25
Hjemby: Asker
Bosted: Trondheim

Jeg har vært med i POW siden 2016, vært leder for arrangementsgruppa i ett år, og har nå ansvar for bruktmarked. Jeg går siste året på Produktutvikling og Produksjon v/ NTNU. POW er en strålende arena for å møte andre som også liker å stå på ski og er over middels interessert i å kunne fortsette med dette. Jeg mener det er viktig å kunne fremme klimasaken på en positiv måte ved å inspirere, motivere og engasjere folk til å ha en mer bærekraftig livsstil, uten å måtte rette en streng pekefinger mot alt som er galt.

Therese Egge Belgum
Media- og kommunikasjonsansvarlig
Alder: 25
Hjemby: Vang i Valdres
Bosted: Sogndal
Lokalt ski(snowbord)fjell: Beitostølen og Sogndalsdalen

Jeg er nå på mitt siste år på en bachelor i Friluftsliv. Før dette gikk jeg surfelinja på Jæren Folkehøgskule og det er med brettet under beina jeg trives best, enten om det er snowboard eller surfebrett. Det var via begge disse studiene at jeg fikk øynene opp for miljøet og bærekraft, da naturen ble en såpass viktig arena for meg og noe jeg oppholder meg mye i. Derfor vil jeg jo selvfølgelig ta vare på den. Jeg ble med i POW i 2017 som frivillig i Media- og kommunikasjon og tok i 2018 over som ansvarlig her.

Stine Tvedt Kvam
Make your local playground last-ansvarlig
Alder: 23
Hjemby: Drammen
Bosted: Trondheim

Med vinter som favorittårstid er POW den ultimate organisasjonen å være en del av. Jeg vil ha en snørik vinter – hvert år. Jeg har vært med i POW siden 2017 og har i dag det nasjonale ansvaret for kampanjen make your local playground last. Jeg ønsker å formidle hvordan små tiltak i hverdagen kan gjøre en forskjell, både for oss og jorda vår.

Ørjan Aall
Styremedlem og RA-manager
Alder: 26
Hjemby: Leikanger
Bosted: Bergen

Som sogning, oppvokst mellom fjell og fjord, har Ørjan alltid vore glad i snø og vinter. Hausten 2013 grunnla Ørjan POW Norge, med mål om å laga ein organisasjon for likesinna, skiglade mennesker, som ikkje hadde funne sin plass i klimakampen. Etter fem år som leiar jobbar no Ørjan med POWs Riders Alliance, samt at han har ein fulltidsjobb som klimarådgjevar i Sweco.

Anna Hundere Øvreseth
Alder: 21
Hjemby: Oslo
Bosted: Trondheim

Jeg er student i Trondheim og har vært med i POW siden 2017. Jeg jobber nå med kampanjen “Make your local playground last”. Jeg bruker mye tid ute og elsker å stå på ski. Derfor foretrekker jeg at vi fortsetter å ha snøfulle, flotte vintre. Når det kommer til klima handler alt om valg: dra til Sogndal eller Østerike, kjøre buss eller fly, kjøpe nytt utstyr eller ikke. Jeg synes det er utrolig kult å gjennom POW jobbe med å få folk til å ta de valgene som gagner miljøet.

Petrine Solli Veierød
Alder: 25
Hjemby: Bergen
Bosted: Bergen

Student på tredjeåret i fysioterapi. Ble ferdig med en bachelor i administrasjon og ledelse i vår. Ble medlem i Pow høsten 2017. Vært med i MVR-gruppa og har nå ansvar for web-serien og Bergen. Ved siden av studiene er jeg styremedlem i BHT og fysiopilates instruktør. Sykkel er mitt favoritt framkomstmiddel, og prøver å gjøre hverdagslige tiltak for et bedre klima.