Hva vi har gjort så langt

Miljøvettreglene

Våren 2016 publiserte vi miljøvettreglene i samarbeid med DNT Ung, med mål om å gjøre det lettere for alle å utøve et mer bærekraftig friluftsliv. Miljøvettreglene er skrevet med bakgrunn fra Fjellvettreglene, og er konkrete retningslinjer for hva du og jeg kan gjøre for å være en del av løsningen på miljø- og klimaproblemene.

Vi oppfordrer til å følge reglene både hjemme og på tur!

 1. Reis mindre, opplev mer
 2. Sats på opplevelser, ikke utstyr
 3. Fiks alt, alltid
 4. Spis grønt
 5. Samkjøring er bra kjøring
 6. Vær rustet mot uventet søppel
 7. Vis vei, vær et klimaforbilde
Festivaler

I løpet av 2016 har vi vært tilstede på flere store festivaler. Vi begynte året med Ungdoms-OL i Lillehammer. De hadde et eget utdanningsopplegg for utøverne sine under OL, med fokus på de mange aspektene ved å drive med vinteridrett i et moderne samfunn, der vi fikk ansvaret for miljø- og klimaaspektet. Til Fjellsportfestivalen arrangerte vi for 3 år på rad POW-buss, et billig og miljøvennlig reisetilbud tur-retur Trondheim-Sogndal. Til High Camp lagde vi et oppskriftshefte i samarbeid med Sigrid Henjum, med fokus på enkle og bærekraftige matretter som egner seg godt på tur. Vi servérte i tillegg linsesuppa fra det samme oppskriftsheftet på begge High Campene, samt Fjell og Fjordmoro i Sogndal, til stor glede for slitne og kalde festivaldeltakere. På Vinjerock stilte vi blant annet med et reparasjonstelt, der folk kunne komme innom med ødelagt utstyr og få hjelp til å fikse det i løpet av festivalen, og en tur/foredrag med leder av POW Norge, Ørjan Kongsvik Aall, og Infinitum ambassadør Sondre Loftsgarden.

Vi har også hatt flere veldig kule foredragsholdere i år; Ina Vikøren på High Camp, Markus Wegge på Ekstremsportveko, Tobias Thorleifsson på Vinjerock og Tormod Granheim på bruktmarkedet vårt i Oslo.

Her er en fullstendig liste over alle festivalene vi deltok på i 2016:

 • Ungdoms-OL 2016
 • Fjellsportfestivalen
 • High Camp Sunnmøre
 • X2 – festivalen
 • High Camp Turtagrø
 • Ekstremsportveko
 • Vinjerock
 • Fjell- og fjordmoro
 • Banff Mountain Film Festival
 • Lom skifestival
Bruktmarked

I år gjentok vi suksessen fra i fjor med å arrangere bruktmarked. På vårparten arrangerte vi for første gang et bruktmarked i Bergen. I november ble det nå tradisjonsrike bruktmarkedet på NTNU Gløshaugen arrangert. I tillegg arrangerte vi i november et eget bruktmarked i Oslo i samarbeid med friluftslivbutikken Revir.

En viktig del av å begrense vårt klimafotavtrykk er å begrense vårt forbruk. Derfor oppfordrer vi i POW Norge til å kjøpe brukt utstyr i stedet for nytt.

Grønn fredag

Black Friday er en mørk dag for naturen. Derfor ønsker vi å jobbe med å få med bedrifter på en mer bærekraftig tradisjon: Grønn fredag! I år gjennomførte DNT Ung Grønn fredag, hvor POW Norge også var tilstede, hvor de inviterte folk til å komme innom deres lokaler for å bytte eller kjøpe brukt. Vi ønsker å samle Norges relevante aktører i å ta avstand fra Black Friday på en løsningsorientert og bærekraftig måte.

Pant for pudder

Kampanje vinteren 2016/17 i samarbeid med Infinitum Movement, som går ut på motivere til å plante flasker ved å plassere ut pantestasjoner der vintersport utøves. Målet er å informere om viktigheten av å pante, og engasjere til større holdningsendringer. POW vil sette opp pantestasjoner på flere festivaler og arrangement gjennom hele vinteren, her kan man bli kvitt panteflaskene sine – og samtidig være sikker på at de blir håndtert på en korrekt måte.