blogg
Miljøvettregel #5: Samkjøring er bra kjøring
"Hvis du må reise langt for å komme deg på tur, bruk god tid på planlegging av turen. Finn den mest miljøvennlige reisemetoden, enten det er samkjøring eller kollektivtransport. Hvis du arrangerer en tur, lag en plan for hvordan folk kan reise sammen." I Norge står...
Sammen for klimaet!
Statsbudsjettet for 2019 er et problem - et problem vi fortsatt ikke er ferdig med. Vi mobiliserte ganske fort i Protect Our Winters, og har samlet oss bak initiativet #sammenforklimaet, sammen med stort sett alle andre Norske klima og miljø-organisasjoner. Men før vi...
Miljøvettregel #4: Spis grønt
"Det er viktig å få i seg nok næring på tur. spise grønt er bra både for miljøet og helsa. Reduser kjøttinntaket, og bidra til å minske klimagassutslipp, frigjøre jordbruksareal, begrense avskoging og bidra til en mer dyrevennlig kjøttproduksjon. Husk naturens eget...
Veggisveko dag #6: Avokadopesto
(Ca 2 porsjoner) Ingredienser: - 1 avokado - 1 hvitløksfedd - Saften fra en halv sitron - Salt og pepper - 1-2 ss god olivenolje - (1 håndfull spinat) - (1 bunt basilikum) - (Eventuelt 1 pose pinjekjerner eller en håndfull cashewnøtter) - (Eventuelt brokkoli eller...
Veggisveko dag #5: Rødbetsbiffer med fetaostkrem, stekte potetbåter og spinat
(4 porsjoner) Ingredienser: Fetaostkrem: - 150g fetaost - 2 dl cr├â┬⌐me fraiche - Smak til med pepper, salt, olivenolje, hvitløk og sitronsaft. Rødbetsbiffer: - 800g rødbet - 1 gul løk - 2 egg - 0,5 dl potetmel eller maizena - 1,5 tsk salt - 2 kryddermål pepper...
Veggisveko dag #4: Spinatsuppe
(4 porsjoner)├ó┬áΓé¼ ├ó┬áΓé¼ Ingredienser:├ó┬áΓé¼ - 450g hakket, fryst spinat├ó┬áΓé¼ - 1 gul løk├ó┬áΓé¼ - 1 fedd hvitløk├ó┬áΓé¼ - 2 ss rapsolje/smeltet smør├ó┬áΓé¼ - 2 dl fløte├ó┬áΓé¼ - 1 dl vann├ó┬áΓé¼ - 2 terninger grønnsaksbuljong├ó┬áΓé¼ - 2 kryddermål muskat (går...
Veggisveko dag #3: Søtpotetgnocchi
(4 porsjoner) Ingredienser: - 500 g skrellet søtpotet - 170 g ricotta (går bra uten) - 2 dl revet parmesan - Ca 4-5dl hvetemel - 1 tsk salt - 100 g smør - Eventuelt fetaost, spinat og ristede solsikkefrø Tips: Du kan gjerne lage pastaen i forveien. Fullfør alle steg,...
Veggisveko dag #2: Chana Masala
(1-2 porsjoner) Ingredienser: - 3 ss olje (kokosolje eller olivenolje) - ├é┬╜ gul løk - 3 fedd hvitløk, finhakket - 1 hel chili uten frø, finhakket (tilsett mer eller mindre etter hvor spicy du ønsker. Den blir medium spicy med en hel chili) - 1 håndfull finhakket...
Veggisveko dag #1: Kremet butternut squash-suppe
(3-4 porsjoner) Ingredienser: - 1 butternut squash (butternut-gresskar) - 1 hvitløksfedd - Salt og pepper - Ristede kikerter - 1 boks kikerter - Krydder (f.eks. paprikakrydder, chiliflakes, tørket basilikum og gurkemeie) - Kokosmelk - Olivenolje - Eventuelt makaroni...
Miljøvettregel #3: Fiks alt, alltid
"Gjør gaffateip, ståltråd og lommekniv til fast inventar i tursekken. Det meste kan fikses, og det finnes reservedeler til både utstyr og klær. Ta kontakt med produsenten, så kan det til og med hende de hjelper deg helt gratis. Tar du vare på jakka di lenge nok, er...