blogg

Sammen for klimaet!

Statsbudsjettet for 2019 er et problem - et problem vi fortsatt ikke er ferdig med. Vi mobiliserte ganske fort i Protect Our Winters, og har samlet oss bak initiativet #sammenforklimaet, sammen med stort sett alle andre Norske klima og miljø-organisasjoner. Men før vi...

Miljøvettregel #4: Spis grønt

"Det er viktig å få i seg nok næring på tur. spise grønt er bra både for miljøet og helsa. Reduser kjøttinntaket, og bidra til å minske klimagassutslipp, frigjøre jordbruksareal, begrense avskoging og bidra til en mer dyrevennlig kjøttproduksjon. Husk naturens eget...

Veggisveko dag #6: Avokadopesto

(Ca 2 porsjoner) Ingredienser: - 1 avokado - 1 hvitløksfedd - Saften fra en halv sitron - Salt og pepper - 1-2 ss god olivenolje - (1 håndfull spinat) - (1 bunt basilikum) - (Eventuelt 1 pose pinjekjerner eller en håndfull cashewnøtter) - (Eventuelt brokkoli eller...

Veggisveko dag #4: Spinatsuppe

(4 porsjoner)├ó┬áΓé¼ ├ó┬áΓé¼ Ingredienser:├ó┬áΓé¼ - 450g hakket, fryst spinat├ó┬áΓé¼ - 1 gul løk├ó┬áΓé¼ - 1 fedd hvitløk├ó┬áΓé¼ - 2 ss rapsolje/smeltet smør├ó┬áΓé¼ - 2 dl fløte├ó┬áΓé¼ - 1 dl vann├ó┬áΓé¼ - 2 terninger grønnsaksbuljong├ó┬áΓé¼ - 2 kryddermål muskat (går...

Veggisveko dag #3: Søtpotetgnocchi

(4 porsjoner) Ingredienser: - 500 g skrellet søtpotet - 170 g ricotta (går bra uten) - 2 dl revet parmesan - Ca 4-5dl hvetemel - 1 tsk salt - 100 g smør - Eventuelt fetaost, spinat og ristede solsikkefrø Tips: Du kan gjerne lage pastaen i forveien. Fullfør alle steg,...

Veggisveko dag #2: Chana Masala

(1-2 porsjoner) Ingredienser: - 3 ss olje (kokosolje eller olivenolje) - ├é┬╜ gul løk - 3 fedd hvitløk, finhakket - 1 hel chili uten frø, finhakket (tilsett mer eller mindre etter hvor spicy du ønsker. Den blir medium spicy med en hel chili) - 1 håndfull finhakket...

Veggisveko dag #1: Kremet butternut squash-suppe

(3-4 porsjoner) Ingredienser: - 1 butternut squash (butternut-gresskar) - 1 hvitløksfedd - Salt og pepper - Ristede kikerter - 1 boks kikerter - Krydder (f.eks. paprikakrydder, chiliflakes, tørket basilikum og gurkemeie) - Kokosmelk - Olivenolje - Eventuelt makaroni...

Miljøvettregel #3: Fiks alt, alltid

"Gjør gaffateip, ståltråd og lommekniv til fast inventar i tursekken. Det meste kan fikses, og det finnes reservedeler til både utstyr og klær. Ta kontakt med produsenten, så kan det til og med hende de hjelper deg helt gratis. Tar du vare på jakka di lenge nok, er...

Miljøvettregel #2: Sats på opplevelser, ikke utstyr

"Turutstyr trenger ikke være nytt for å gjøre nytta si. Kjøp brukt, lån av venner, og ta godt vare på det utstyret du har så det holder år etter år. Fyll sportsboden med gode minner, ikke fancy utstyr. La utstyret være et virkemiddel for gode opplevelser, men husk at...