High Camp Turtagrø

13151822_455909011274447_7738938444102987700_nFredag 28. april ankom spente og glade POW-medlemmer Turtagrø. High Camp Turtagrø er et ypperlig sted å komme i kontakt med flere som ønsker å ta vare på vinteren vår.

I (mot og med) vind fikk vi raskt satt opp stand, med POW-flagg og banner, og det ble gratis servering av Sigrid Henjums populære linsesuppe. Uten tvil kan vi konkludere med at linsesuppen nok en gang var en hitt. Vi kunne også friste med dumpster-kanelsnurrer og kjeks etter skralling på veien, noe som også falt i smak hos mange.

På stand er vi så heldige som får møte glade, ivrige og engasjerte festivaldeltakere, noe vi absolutt gjorde på Turtagrø. Blide fjes og hyggelige samtaler er noe som sitter sterkt i minne etter helgen. I prat med andre får vi mulighet til å informere om miljø- og klimautfordringer, engasjere, samt tilrettelegge slik at det er lettere å ta de riktige valgene i hverdagen. Vi ønsker å informere om enkle tips til hvordan man kan handle mer miljøvennlig, og at det gjør en forskjell at enkeltpersoner bidrar.

Deltakere ble oppfordret til å bli med på POW sin Instagram-konkurransen med temaet våryr, med muligheten til å vinne flotte demodunjakker fra Hagl├â┬╢fs, og vi håpet selvfølgelig å se alle sammen igjen på foredrag og quiz med Ina Vikøren, under tittelen Hvordan kan vi ta vare på fremtidens skikjøring?├é┬╗.

200 kopper linsesuppe senere var kjelene tomme, vi rigget ned stand, fikk delta på imponerende foredrag med Håkon Norseth, for så å sette opp vår egen POW-camp. I samarbeid med de mange vindkastene kom teltene og POW-flaggene til slutt på plass. Det skal sies at vi var ekstremt heldige som fikk snylte på nabocampene sine borger, uten disse hadde vi kjent mer på vinden i løpet av helgen.

Når vi gløtter ut av teltet lørdag morgen kan vi skimte blå himmel og ser vi en haug av skientusiaster klare for tur. Det var så klart bare å hoppe ut av posen og straks var havregrøten klar. Med POW-flagget i sekken valgte vi å tusle opp mot Dyrhaugstind, grave sitteplass og dele ut mer kanelsnurrer til de som passerte. Sola tittet så vidt frem, og jeg tør å påstå at alle vi møtte hadde tatt med seg gliset på tur.

Lørdag kveld var vi klare for foredrag og quiz med Ina Vikøren, men dette valgte vi selvfølgelig å avlyse da pårørende og politi hadde bruk for lokalet etter skredulykken. Premiene som skulle deles ut etter foredrag og quiz ble derfor ikke delt ut. Det er nå mulig å bli medlem av POW Norge og bidra til å beskytte vinteren. Det ble derfor bestemt at de 50 første som melder seg inn i POW Norge blir med i trekningen av en brukt skredsøker (som ble brukt på High Camp Turtagrø) fra Mammut Skandinavia. Blant de neste 50 som melder seg inn i POW Norge blir det trukket en heldig vinner som får med seg demoski fra 4FRNT Skis, signert Eirik Finseth.

Selv om foredraget og quizen ble avlyst, var vi allikevel heldige og fikk noen minutter til å fortelle om POW, samt presentere vinnerbildet av Instagram-konkurransen, før quiz i kjelleren på hotellet. Team POW ble selvfølgelig med på quiz, kan melde om høy trivselsfaktor og hard konkurranse. Dunjakkedisco var også et høydepunkt i løpet av helgen, vi i POW fikk vrikket på dansefoten, testet dunjakkene og fikk enda en grunn til å ønske oss tilbake til High Camp Turtagrø.

Tusen takk for oss, High Camp Turtagrø!

solveigbeskjært

Skrevet av Solveig Trøen Børresen