';
side-area-logo

Veggisveko dag #6: Avokadopesto

(Ca 2 porsjoner)

Ingredienser:
– 1 avokado
– 1 hvitløksfedd
– Saften fra en halv sitron
– Salt og pepper
– 1-2 ss god olivenolje
– (1 håndfull spinat)
– (1 bunt basilikum)
– (Eventuelt 1 pose pinjekjerner eller en håndfull cashewnøtter)
– (Eventuelt brokkoli eller grønne erter)
– (Eventuelt cherrytomater, soltørkede tomater og parmesan)

– Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Slik gjør du:
Kjør alle ingrediensene til en jevn masse med stavmikser eller food processor. Bruk pestoen på brødskiven, eller sammen med din favorittpasta eller makaroni. På bildet er pestoen på squashspiraler. Det som er så fint med denne pestoen, er at variasjonene er endeløse. Grunnoppskriften er avokado, hvitløk, sitron og salt og pepper. Deretter kan man variere med for eksempel å tilsette dampet brokkoli eller grønne erter. Du kan bruke andre ferske urter, hvis du ikke har basilikum og hvis du ikke har pinjekjerner, kan du for eksempel tilsette cashewnøtter. Servere pestopastaen med for eksempel ferske cherrytomater, soltørkede tomater og vegansk, hjemmelaget parmesan (0,5 dl næringsgjær blandes i food processor med 1 fedd hvitløk, en håndfull cashewnøtter, salt, pepper og litt sitronsaft), men det er også godt å sprøsteke litt sopp for å få litt mer crunch.
Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • LinkedIN
Share
Tagged in
Leave a reply